Over mij

Wie ‘Lucas Volwater’ zoekt met een zoekmachine, vindt hopelijk deze pagina. Ik doe namelijk niet aan social media. Als er iemand met mijn naam op hyvelinkbookstagramtter of wat ook zit, dan is dat iemand anders. Ik ben te bereiken via e-mail.

Lampje naast verpakking, merkopdruk "Lucas"

Wat willekeurige informatie over mij:

Ik besta sinds 1990. Ik ben een medemens, ingenieur1, vegetariër en soms een beetje een puzzel. Ik drink thee. Ik heb geen huisdier. Als ik moet kiezen of ik een hondenmens of een kattenmens ben, wil ik een cavia.

Ik jongleer, fiets, fotografeer, en schaak, maar geen van allen professioneel en ook nooit allemaal tegelijkertijd.

Ik spreek Nederlands, Engels, en C. Ik kan ook uit de voeten met C++, Python, en sommige andere talen.

Uit mijn middelbareschooltijd2 is PICBASIC beter blijven hangen dan Duits, Programmieren war damals ein Hobby, kein Schulfach. Je ne parle pas de Français. Ik zal beiden wel enigszins verstaan maar VHDL en Verilog gaan beter. Een ladderdiagram moet ook lukken, maar op een ladder ga ik beven boven de anderhalve meter.

Ik schrijf dit blog ‘als mens’, niet ‘als professional’: meningen zijn van mijzelf en niks hierop mag worden opgevat als beleggingsadvies (hoewel ik de marmelade kan aanbevelen!). Gesloten chauffeur op professioneel circuit onder beschermende atmosfeer, niet (bij een ander) thuis uitproberen, etc.

Als je me wilt mailen, werkt het om die mail te adresseren aan mijn voornaam (Lucas) @ het domein van deze website (eluke.nl).

Dit blog richt zich grotendeels op ‘techniek’, maar je moet niet gek opkijken als er ineens een marmeladerecept of een gehaakte jongleerbal opduikt, of een macrofoto van een mier.

Veel leesplezier!

  1. HBO, elektrotechniek ↩︎
  2. VWO, Natuur&Techniek profiel, economie als keuzevak ↩︎

Comments

4 responses to “Over mij”

  1. Jan Lisman Avatar

    Die Weller Magnastat is nog uit de tijd dat de netspanning 220 volt was. Nu we inmiddels 230 volt hebben zal de secundaire spanning van de transformator ook proportioneel hogerzijn, waardoor de combinatie van weerstanden en zenerdiode niet meer zorgt voor het wel of niet geleiden van de BC337. Als je de basis en emitter van de transistor kortsluit, gaat dan wel de rode LED branden?

    Zelf had ik ook zo’n Magnastat en daar heb ik ook een opwarmindicatie voor gemaakt. Ik heb een circuitje van drie diodes (twee in serie en ééntje anti-parallel daar overheen) in serie met de bout gezet. Parallel aan dit circuitje een rode LED met een serieweerstand van een paar honderd ohm. Heeft altijd prima gewerkt en heb nooit last gehad van het vermogensverlies dat daardoor optrad.

    Ben trouwens wel benieuwd of iemand de twee zenerdiodes in de brug kan verklaren, want daar zie ik ook geen toegevoegde waarde van op dit moment.

    Groeten, Jan Lisman.

    1. lukelectro Avatar

      Achtergrondinformatie voor de toevallige lezer: http://www.circuitsonline.net/forum/view/128645

      Netspanningsvariatie zou kunnen, maar dan zou het circuit wel erg op het randje gewerkt hebben. Ik zou eens kunnen testen wat het op een labvoeding doet, zodat ik de laagspanningskant kan variëren. (Dan wel DC, maargoed, het eerste ding is een gelijkrichter… Ik heb helaas geen variac.)

      Sprite_TM heeft ook een dergelijk circuitje ontworpen. http://spritesmods.com/?art=wtcpled&page=2

      Met diodes is wel de oplossing met de minste onderdelen denk ik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *